Ljetni oratorij je iza nas, a mi još uvijek prebiremo po dojmovima s ova uzbudljiva tri tjedna. Djeca su uvijek najiskrenija stoga je zanimljivo čuti njihovo mišljenje – kako su oni proživjeli Ljetni oratorij i što im se posebno svidjelo.

Prvi dan smo smišljali himne i zastave svake grupe. Svaki dan su bile i posebne radionice kroz koje su se djeca zabavljala, iskusila nešto novo i naučila nešto o tome. Naravno, svakog jutra su bili i skečevi kroz koje su se provlačile teme poput prijateljstva i darivanja iz kojih smo mnogo naučili. Svaki dan u 13h su se djeca okupljala i pripremala za ručak koje su mame dobrovoljno spremale za nas. Najbolji izlet mi je bio u Terme Tuhelj gdje smo se svi zabavljali i kupali. Između svakih radionica bile su i pauze na kojima su se djeca mogla igrati s loptama itd. Nešto najdraže su mi bile duhovne radionice na kojima smo mogli mnogo toga naučiti o vjeri. Bila je i ispovijed. Svako jutro nas je sestra Jelena dočekala zanimljivim pričama i posebnim molitvama. Svaku srijedu je bio vodeni dan. Tome su se djeca uvijek radovala.

Luka

 

Najljepši trenutak Ljetnog oratorija je bio kada sam ugledao sva poznata i nepoznata lica za koje sam znao da će mi postati prijatelji i kada vidiš sve dobre animatore koji te vole, pomažu, koji te razvesele i omoguće izlete i ono najvažnije – kada vidiš novi dan u oratoriju i sve animatore kada ti priđu i pitaju kako si. To je ono najljepše ovdje u oratoriju! Za sve ono lijepo što su ti dali i napravili zadnji dan bi trebao biti dan tuge za zaplakati jer ih nećeš vidjeti još godinu dana. Svim animatorima hvala i mamama koje su nam omogućile topli obrok. Najviše mi znači ova velika obitelj na Ljetnom oratoriju.

Antonio

Za oratorij sam saznao u 3. razredu iz župnog listića. Prvi Ljetni oratorij mi je bio 2013. godine. Od tada sam svake godine tu.

Na ovom Ljetnom oratoriju mi se najviše sviđa robotika ili programerska radionica zbog toga što volim informatiku, te pauza tijekom koje se zabavljam s prijateljima. Sviđa mi se i ‘bar’ kojeg ima na Ljetnom oratoriju zbog sladoleda i sokova koje idem tamo kupiti.

O animatorima mislim da su dobri. Također je lijepo od njih što posvećuju svoje vrijeme djeci u oratoriju i želim sve najbolje njima i predanimatorima u njihovim budućim animatorskim danima i općenito u životu.

Iako na oratoriju zna biti zabavno, ima i nekih dosadnih stvari koje moramo raditi, ali i to je dio programa i treba ga ispuniti ma koliko dosadno bilo.

Oratorij bi preporučio svojim prijateljima jer je zanimljivo i zabavno i skrati se vrijeme na ljetnim praznicima. Svatko se može naći u različitim aktivnostima i radionicama, a ako ne može, može uživati u pauzama ispunjenima veseljem.

Leon

Na Ljetnom oratoriju sam upoznao puno prijatelja. Igramo stolni nogomet, družimo se i igramo razne igre. Najdraže od svega su mi pauze. Na pauzama se najčešće igramo loptama. Idemo na razne izlete po Jarunu, pa i dalje. Animatori su mi jako simpatični i pomažu nam u problemima. Ručak je uvijek jako ukusan. Najdraži dio mi je skeč. Animatori koji glume u skeču me uvijek nasmiju. Također mi se sviđa i himna oratorija. Igre koje su animatori smislili jako su zanimljive. Danas su djeca gubila lopte, ali ja nisam. Drago mi je što sam izabrao novinarsku radionicu jer će mi to pomoći u pisanju sastavaka u školi. Upisao sam robotiku jer bih volio napraviti robota koji sve radi umjesto mene, ali ne i igranje igrica. To mogu i sam.

 

Ivan

Na Ljetnom oratoriju ima mnogo djece od 1. do 8. razreda. Neka se djeca već međusobno znaju, a neka će se tek upoznati. Djeca se najčešće sprijatelje sa svojim vršnjacima, ali neka se sprijatelje i s djecom koja nisu njihove vršnjačke dobi (npr. djevojčica iz 3. r. i dječak iz 6. r.).

Djeca su na oratoriju podijeljena u grupe po bojama – crvena, žuta, zelena i plava. Tijekom kvizova i igara s bodovima djeca se međusobno ‘ne vole’, ali tijekom pauza i za vrijeme ručka se svi druže, bez obzira koja su boja.

Na rekreativnim i duhovnim radionicama, djeca su također pomiješana. Tamo surađuju, pomažu si, uče, igraju se i uopće ne gledaju kojoj boji pripadaju.

Na Ljetnom oratoriju djeca se druže sa starijima i stječu nove prijatelje.

Luna

Ipak, svako dijete dijeli jednu zajedničku rečenicu - ‘Jedva čekam sljedeći Ljetni oratorij!’

GALERIJA SLIKA

VIDEO