U subotu, 13. svibnja u 19 sati svečanom misom je proslavljen blagdan salezijanske svetice Marije Dominike Mazzarello, suutemeljiteljice Družbe sestara Kćeri Marije Pomoćnice. Misno slavlje predvodio je don Stjepan Bolkovac, tajnik Hrvatske salezijanske provincije.

Na početku mise župnik don Ante Vasilj čestitao je spomendan sestrama Kćeri Marije Pomoćnice te im se zahvalio za njihovo dugogodišnje djelovanje u Župi Duha Svetoga i u crkvi Sveta Mati Slobode. Prisutnim vjernicima je preporučio da se mole za njih, kao i za nova zvanja u njihovoj zajednici. Don Stjepan Bolkovac, kroz interakciju s vjernicima i simpatično karikiranje koje je privuklo pažnju i izmamilo malo smijeha, istaknuo je predanost Marije Dominike Božjoj volji, a u njenom slučaju volja je bila zajedno s Don Boscom pomagati djeci i mladima, a posebno djevojkama. Marijina širina duše ističe se u tome što je bila slobodna za sve što je Ljubav od nje tražila, a takvoj slobodi bismo i mi trebali težiti. Na kraju propovijedi don Stjepan je zaželio da otkrijemo koliku snagu ima ta Ljubav, za nošenje našeg životnog križa i činjenje dobra u svakodnevnom životu.

Nakon mise vjernici su mogli prisustvovati obiteljskom druženju u prostorima našeg Oratorija, popraćenim pjevanjem zborova Don Boscova radost, Davidias i Mirabilia Dei. Mališani iz zbora Don Boscova radost pripremili su i prezentaciju pod naslovom „Život u služenju malenima“ kojom su prepričali istaknute anegdote i dijaloge iz života svete Marije Dominike. Volonteri Jedraši pripremili su sokove i palačinke raznih okusa, ali i časne sestre, slavljenice tog dana, počastile su prisutne kolačima raznih okusa koje su pripravile zajedno s njima bliskim suradnicama.

Za kraj zajedničkog druženja, kao i svake večeri, svi zajedno smo molili krunicu na otvorenom.

GALERIJA SLIKA

Autor: Mario Stipčić

Foto: Lucija Drašinac