U srijedu, 10. svibnja večernjom svetom misom u 19 sati započela je trodnevna priprema za blagdan sv. Marije Dominike Mazzarello. Euharistijsko slavlje predvodio je don Drago Škarica, salezijanac iz župe sv. Ane Rudeš uz koncelebraciju nekoliko svećenika. Pjevao je dječji zbor Don Boscova radost.

 

U nadahnutoj propovijedi don Drago je protumačio pročitan odlomak iz evanđelja u kojem Isus za sebe kaže da je On trs, a mi mladice. Bitno je naglasiti dva elementa: ostati u Kristu i donijeti roda. Što to znači, objasnio je konkretnim primjerima. Da bi se ostalo u Gospodinu treba se čuvati svega što nas odvaja od Njegove ljubavi, osobito modernog ateizma u kojem je čovjek dovoljan sam sebi, misli da sve može bez Spasitelja. Drugo, zlo je aktivizam u kojem nema konkretnog ploda  kršćanskog života. Primjerice, umjesto da se raspravlja o zabrani rada trgovina nedjeljom, dovoljno je dan Gospodnji provesti bez odlaska u dućan. Isto se može primjeniti i na mnoge druge sfere svakodnevnice u kojima je naglasak da nije dovoljno nešto govoriti nego slijediti put Krista. Sveci su svojim životom pokazali istinsku privrženost Bogu i ispunjavanje zapovijedi: bl. Ivan Merz, Don Bosco i toliki drugi, kao i Marija Mazzarello, suutemeljiteljica i prva poglavarica kongregacije Kćeri Marije Pomoćnice, ženske grane salezijanske družbe.

 

Svoju propovijed don Drago je završio riječima da i mi krenemo putem svetosti i da se na tom putu držimo vjere da nas Gospodin neće ostaviti na pola puta nego ćemo u Njemu i s Njim doći do Kraljevstva nebeskog.

 GALERIJA SLIKA

Autorica: Marina Mesek

Foto: Lucija Drašinac