Tijekom devet Velikih srijeda molili smo sv. Josipa za pomoć i zagovor po našim nakanama koje smo mu predali prve srijede Velike devetnice, 18. siječnja sve do zadnje srijede, kao i kroz Malu devetnicu do pred njegovu svetkovinu 19.3. koju smo proslavili hodočasteći mu u Nacionalno svetište u Karlovac. Tako je ostvaren naš moto „Ora et labora“! To se očituje kroz karitativni rad – darivanjem svog „udovičinog dinara“ za pomoć siromašnima naše župe, afričkoj djeci i salezijanskim misijama u TATALE,  kao i našim malim prijateljima SALOŠ, kao i obilaskom starih župljana, molitelja u potrebi i za rođendane.

5. travnja učinjeno je generalno uskrsno čišćenje crkve Duha Svetoga. Inače, kroz godinu redovito tjedno to održavaju „Gospođe velikog srca“. Velikom čišćenju su se odazvala i druga draga srca molitelja, kako vrijedne ruke gospođa, tako i nesebična srca i spretne ruke i noge iako pomalo već starijih naših muških molitelja, ali i dva mlada, draga molitelja Špiro i Marin, a sve to neka prenesu i pokažu slike u galeriji! Bogu hvala za vrijedne ruke i velika srca, a sv. Josip neka udijeli svojim zagovorom stostruko!

Nadovezujem se na zahvalne riječi našega župnika don Ante za taj nesebičan rad: „Bogu hvala za vrijedne ruke i velika srca. Bog sve piše u svojoj memoriji i nijedan pokret ruke neće ostati nezapisan!“

Blagoslovljen hod prema svetkovini Uskrsa!

GALERIJA SLIKA