Naša župa pripremu je za proslavu Gospodinova uskrsnuća započela 6. travnja svetom misom, nagovorom i klanjanjem koje je predvodio pater Ciril Ćuš, a animirala Božja pobjeda. Veliki odaziv, i to upravo mlade populacije, svjedoči o njihovoj želji da svoja srca pripreme za temeljni blagdan naše svete vjere. Predivno je bilo vidjeti prepunu crkvu navečer radnim danom kako s tolikim žarom i oduševljenjem sluša Božju Riječ i slavi Gospodina.

Pater Ćuš je ponajviše isticao oholost, neposlušnost i nemogućnost da oprostimo kao tri elementa koja nas najviše sprječavaju u dolasku do Gospodina. Pater je istaknuo kako je ohol onaj koji ne želi potražiti pomoć drugoga kad je u potrebi, onaj koji misli da sve može sam, onaj koji je uvjeren da je on taj koji sve može najbolje napraviti. Zapitajmo se postoji li oholost u našem odnosu s Bogom. Pouzdamo li se doista u Gospodina ili sve nade polažemo u svoje snage? Osjećamo li nemoć i paniku prepuštajući se očaju i kukanju u trenutku kad ne pronalazimo rješenje za probleme koji nas muče ili otvaramo svoja srca u molitvi, sa svim pitanjima i nejasnoćama koja nas pritišću. Klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom uvijek je predivna prilika za zahvaliti Bogu na svemu što nam je darovao, dobro i loše. Božja Pobjeda nas je svojim predivnim animiranjem dodatno približila otajstvu živoga Boga i pomogla nam da u potpunosti otvorimo svoja srca za Njegov dolazak.

Pater Ciril je svojim radosnim srcem, jednostavnim izričajem i vlastitim primjerima i pričama potaknuo okupljene na preispitivanje načina života i odnosa s Bogom, zato nema sumnje da će veliki odaziv srdaca spremnih na slušanje i življenje Božje riječi biti scenarij narednih dana duhovne obnove.

Autorica: Paula Zujić

Photo: Andrea Vrljić

GALERIJA SLIKA