U dane “Deset dana Svete Nedjelje u čast Predragocjene Krvi Kristove” Svete subote 3. rujna i naša Molitvena zajednica sv. Josipa i župljani župe Duha Svetoga uz don Ivana Matijevića je i ove 6. godine po redu, nazočila uz 30 000  hodočasnika iz 140 župa toj proslavi – proštenju  uz mnogobrojne hodočasnike iz različitih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Od ranih jutarnjih sati imali smo prigodu pristupiti sakramentu ispovijedi i tako zadobiti potpuni oprost u godini Božjeg Milosrđa i proći kroz Vrata oprosta. Također smo imali mogućnost obnoviti svoje zavjete obilaskom oko oltara u Crkvi Presvetog Trojstva s pokaznicom Predragocjene Krvi Kristove, te sudjelovati u svetim misama. Za hodočasnike iz inozemstva u zavjetnoj kapeli ujutro je proslavljena misa na slovenskom i mađarskom jeziku.

Središnje misno slavlje predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup uz sudjelovanje 150 svećenika. Zahvalni Bogu na prekrasnim milosnim trenucima, oprostima pri misnom slavlju, kao i pobožnostima  klanjanja, slavljenja i čašćenja relikvije Predragocjene Krvi, kao i pobožnosti Križnog puta uz prekrasna razmatranja i molitve za obitelj te zahvalni na prekrasnom ljetnom danu, s pjesmom na usnama i radošću u srcu vratili smo se svojim obiteljima prenoseći im blagoslove koje smo na tom proštenju zadobili. Neka je navjeke slavljena i blagoslovljena Krv Kristova!

Marija S. MZ sv. Josipa

GALERIJA SLIKA