Kao i prijašnjih zima pa tako i ove, na Jarunu u Župi Duha Svetoga u crkvi Sveta Mati Slobode održao se tradicionalni Zimski Oratorij. Animatori vođeni ravnateljem Oratorija don Ivanom Terzom i asistentom Josipom Tafrom družili su se s djecom pet dana od 03.01 do 07.01. u vremenskom periodu od 9h do 16h i od 19h do 21h.

Ove godine tema je bila Snježno Kraljevstvo. Uz naše prijatelje Annu, Elsu, Kristofa i Olafa iz istoimenog crtića družili smo se kroz svih pet dana. Oživili smo ih preko četiri tima koja su činila djeca, njih sve zajedno 120, raspoređenih podjednako u svakom timu. Uz razne igre i svakodnevne teme koje su slijedile crtić, naučili smo djecu nešto više o pravoj ljubavi, požrtvovnosti, prijateljstvu, vjeri i iskrenosti. Preko kreativne radionice i teatra djeca su dobila priliku iskazati svoje talente i unaprijediti ih. Naši kreativci izrađivali su razne zimske i snježne figurice od vate, plastike i gline dok su naši glumci spremali točku koju su pripremali za priredbu, koja se održala zadnjeg dana.

Na priredbi se održao i već tradicionalni Nutella party za kojeg je trebalo spremiti torte, kolače koje je naš cijenjeni žiri isprobavao kako bi nagradio trud, kreativnost i požrtvovnost roditelja koji su te kolače za sve nas spremili.

Osim kreativnih radova koji su bili izloženi na toj priredbi za roditelje, odglumljenog skeča i partyja koji je uslijedio pri završetku, na toj priredbi bilo je i proglašenje pobjednika Zimskog Oratorija. Taj događaj djeca su iščekivala s radošću na licima, od samog početka Zimskog Oratorija.

Za pobjednika djeca su se borila dobivajući bodove kroz svih pet dana. Bodove su mogli zaraditi svojim zalaganjem, svojim znanjem, svojom željom za igrom, svojim pobjedama u igrama i turnirima koji su se održavali u vrijeme Oratorija, ali i u večernjim satima od 19h do 21h. Večernji turniri nisu bili obavezni, ali djeca su uvijek na njega dolazila u velikom broju, kao i njihovi roditelji koji su se hrabro natjecali i pribavljali bodove za svoju djecu i njihove ekipe.

Tih pet dana djeci je brzo prošlo, uz igru, pjesmu, kreativnost, ples i zabavu. Svojim osmjesima i svojom dječjom zaigranošću usrećili su njihove animatore koji su ovo sve pripremili za njih.

Kako se bližio kraj programa i priredbe za roditelje, djeca su postajala sve tužnija jer su mislila da je to kraj njihovog druženja, ali kada su čuli da je Zimski Oratorij „produžen“ još tjedan dana u drugačijem terminu, osmjesi su im se brzo počeli vraćati na lica. Otišli su doma svi nasmijani od uha do uha, a svojim animatorima samo su jednu stvar poručili: „Vidimo se u ponedjeljak!“.

Autorica: Dora Jutriša

Photo: Nikola Madunović

GALERIJA SLIKA