Drugi dan po Božiću ili točnije na blagdan svetog Stjepana Prvomučenika dan je u godini koji pjevači Mješovitog pjevačkog zbora naše župe ne propuštaju. Dan je to kada, nakon euharistijskog slavlja u kojem se spominjemo svih naših preminulih članova, kao i pokojnog don Petra Šimića koji je svoj život uložio ne samo u materijalnu već i duhovnu izgradnju župe, a također u svetoj misi Gospodinu izručimo sve naše pjevače u potrebi, okupimo se u dvorani i proslavimo Božić otkrivanjem imena članova za koje smo se u tajnosti kroz došašće molili.

Tako je bilo i ove godine kada smo našu „Adventsku vježbu“ organizirali i proveli 15. godinu zaredom. Uz okupljanje u euharistijskim slavljima i na tjednim probama te zajedničkim duhovnim obnovama i hodočašćima, adventska vježba je najradosniji trenutak među pjevačima. Da je tomu tako svjedoče i brojni tzv. vanjski članovi zbora koji su se željeli uključiti u ovo događanje te tako naš molitveni lanac tijekom hoda kroz došašće okuplja više od 70 ljudi.

Gospodinu zahvalni na milosnome hodu tijekom došašća, osobito na misama zornicama na kojima smo radosno sudjelovali predvodeći pjevanje u obje naše crkve na području župe, zaključili smo ovogodišnju jubilarnu adventsku vježbu.

Neka naše zajedništvo uvijek ispunja Božja prisutnost i zagovor Svete Marije Bogorodice!

Maruša Bartolić, prof. crkvene glazbe
Zborovođa i orguljašica