Župni zborovi salezijanskih župa iz cijele Hrvatske okupili su se u Splitu u župnoj crkvi Marije Pomoćnice na Kmanu u subotu 4. lipnja 2016. na spomendan Bezgrješnog srca Blažene djevice Marije na svome godišnjem susretu u organizaciji Hrvatske salezijanske provincije.

Susret je započeo predavanjem g. Žana Morovića na temu „Očuvanje kulturne baštine, njegujući lokalne napjeve“ uz nastup pučkih pjevača iz Tugara. Nakon zanimljivog i poticajnog predavanja uslijedilo je euharistijsko slavlje kojega je u suslavlju s domaćim župnikom don Antom Adžamićem i pristiglim župnicima predslavio don Milan Ivančević.

U euharistijskome slavlju pjevali su ujedinjeni okupljeni zborovi pod ravnanjem Maruše Bartolić i uz orguljsku pratnju Darije Paladin i Marijane Ćukušić.

Nakon svete mise susret je nastavljen koncertom zborova na kojemu je svaki zbor izveo dvije skladbe i tako predstavio sebe i svoju župu.

Mješoviti župni zbor naše župe predvođen župnikom don Antom Vasiljem pristigao je na splitski susret u nešto manjem sastavu. Pjevači su sudjelovali u cijelome programu, a također i u pripremi ovoga susreta. Na koncertu je naš zbor izveo dvije skladbe a cappella: „Oče naš“ N. R-Korsakova i „Tisuć puta“ pučki napjev iz Dalmacije te na taj način predstavio svoju jarunsku župu.

Susret je završen druženjem na crkvenome dvorištu uz zajednički ručak i neizostavnu pjesmu.

Po završetku susreta na Kmanu pjevači našeg župnog zbora nisu propustili posjetiti grad sv. Duje prošetavši užim središtem grada pod Marjanom uz stručno vodstvo naše zborašice Vinke Karuze i zapjevavši gotovo na svakom kantunu što su prolaznici i turisti popratili odobravanjem i pljeskom.

GALERIJA SLIKA