Velika milost u godini Jubileja milosrđa dolazak je neraspadnutih zemnih ostataka sv. Leopolda Bogdana Mandića u glavni grad svih Hrvata od 13. do 18. travnja 2016., a još je veća milost bila za sve one rijeke vjernika i hodočasnika koji su stajali u nepreglednim redovima kako bi dotaknuli sarkofag s neraspadnutim tijelom sv. Leopolda i utekli se njemu za zagovor u zagrebačkoj prvostolnici i u svečevoj istoimenoj kapucinskoj župi u Dubravi.

Pjevači mješovitoga zbora naše župe bili su osobito počašćeni tih dana jer su na poziv prof. mr. art. Miroslava Martinjaka predvodili pjevanje u zagrebačkoj katedrali u euharistijskome slavlju prvoga dana boravka svečevih zemnih ostataka, u srijedu 13. travnja 2016. nakon svečanoga dočeka i molitve Večernje.

Šezdesetak pjevača župnog zbora u zajedništvu s nekoliko bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije dočekao je i srdačno pozdravio rektor katedrale preč. Josip Kuhtić izrazivši zahvalnost zbog odaziva i dolaska pjevača u tolikome broju. Euharistijsko je slavlje predslavio mons. Vlado Košić, sisački biskup u suslavlju s provincijalom hrvatskih kapucina fra Jurom Šarčevićem te mnogobrojnim svećenicima, a mnoštvo je vjernika ispunilo svaki kutak katedrale i prostor ispred nje.

Radosnom ozračju slavlja zbog pohoda sv. Leopolda svojoj domovini i sunarodnjacima doprinijeli su pjevači našega župnoga zbora, predvođeni zborovođom prof. Marušom Bartolić i uz orguljsku pratnju katedralnog orguljaša Nevena Kraljića, svečanim liturgijskim pjevanjem koje se razlijegalo cijelom katedralom i koje je u zajedništvu prihvaćeno od svih okupljenih, od ulazne do završne pjesme.

Zahvalni Gospodinu na ovome daru i mo. Martinjaku na pozivu, pjevači su na najljepši način predstavili svoju jarunsku župu. Riječi odobravanja i pohvale za pjevanje koje su dolazile nakon euharistijskog slavlja sa svih strana (od svećenika na oltaru do prisutnih vjernika) potiče nas sve da svoju liturgijsku službu još predanije vršimo na slavu Gospodinu i korist ljudima.

Sveti Leopolde Bogdane Mandiću, moli za nas!

VIDEO