Obred i sv. misu na Veliki četvrtak u svetištu Svete Mati Slobode predvodio je don Ivan Marijanović, uz koncelebraciju ostalih naših svećenika. Obnovljena su tri velika otajstva: 1. Ustanovljenje euharistije („Uzmite i jedite od ovoga svi…“), 2. Ustanovljenje svećeničkoga reda („Ovo činite meni na spomen“), 3. Zapovijed bratske ljubavi (Isusovo pranje učenikovih nogu). Na oltaru su bili i naši apostoli kao predstavnici župe kojima je don Ivan simbolično oprao noge kao znak i poziv na služenje po Kristovu u spomen na Kristovu zapovijed bratske ljubavi. Nakon obreda, uslijedio je prijenos i pohrana svetootajstva; svetohranište je ostalo prazno, oltar se ogolio, a križe se pokri velom. Zvona se više nisu oglašavala do Uskrsnoga bdijenja.

Obrede Velikog petka predvodio je don Stjepan Tribuljak uz koncelebraciju ostalih svećenika. Obred je započeo bez ulazne pjesme svećenikovom prostracijom pred oltarom. Potom je uslijedila služba riječi (Muka po Ivanu) i sveopća molitva. Klanjajući se križu, vjernici su zahvalili Kristu za njegovu neizmjernu ljubav prema njima. Obred je završio euharistijom posvećenom dan ranije.

Vazmeno bdijenje na Veliku subotu predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački pred prepunom crkvom. Blagoslovio se oganj, simbol života i radosti, na kojem se upalila uskrsna svijeća – simbol Uskrsloga. Uslijedio je ulazak uskrsne svijeće u crkvu pri čemu je svatko palio vlastitu svijeću, te Vazmeni hvalospjev. Kroz čitanja iz starog i novog zavjeta razmatralo se o tajni spasenja ispunjenoj u Isusovom dolasku i uskrsnuću od mrtvih. Te su večeri kršteni i krizmani katekumeni na radost cijele župne zajednice koja je tom prigodom obnovila svoja krsna obećanja. Bdijenje je završeno euharistijskom služdbom i blagoslovom hrane koju su vjernici blagovali na Uskrs.