Ovu nedjelju, nakon svete mise u 19h, započeo je srednjoškolski vjeronauk kojeg je vodio don Damir Stojić. U uvodu je istaknuo važnost dolaska na vjeronauk u župi gdje razmišljamo o vjeri. Živimo u razdoblju kada već možemo vidjeti jesmo li katolik ili nismo. Neki od nas možda i ulaze u brojne rasprave o vjeri i moramo ponekad obranit vjeru, a ne znamo kako. Don Damir ove godine želi sa mladima sagledati što Crkva govori i zašto to govori. Počevši od nečega što radimo svaki dan, znak križa. Zašto to radimo? Kako bi mislima, srcem i ramenima, tj.svom svojom snagom bili posvećeni Bogu.
Kao odskočnu dasku na prvom susretu ispričao je jednu anegdotu u kojoj se skriva duboka istina – Razlika između katolika i pravih katolika. Što znači biti kršćanin katolik danas?
Napomenuo je i kako se Hrvati ponose svojim katoličanstvom. Po svuda su slike Gospe, pape, križevi i krunice. A s druge strane, događaju se tako strašne stvari. Znakovi vjere trebaju ostati, ali trebamo i živjeti ono što ti znakovi znače. Trebamo znati što i zašto vjerujemo.
Don Damir nam je pričao o vlastitom iskustvu, kako je on doživio živoga Boga i želi da svi mi to doživimo. Mnogi katolici znaju cijelu priču, vjeronaučne podatke, ali idu u krivom smjeru.
Želeći znati što nas mlade zanima podijelio nam je anketne listiće na kojima smo mogli napisati što ne shvaćamo, sa čime se ne slažemo. Na temelju rezultata listića držati će predavanja o temama koje nas zanimaju ili nam nisu jasne.
Na kraju susreta predstavio nam se don Tihomir Šutalo koji je duže vrijeme bio ravnatelj Katoličkog športskog centra u Žepču, a sada djeluje u našoj župi kao ravnatelj Oratorija.