U nedjelju 6. travnja u crkvi Svete Mati Slobode salezijanci suradnici i mladi iz župe dijelili su ukrasne uskrsne grane u sklopu projekta “Šibom do znanja”, čiji je cilj prikupljanje novčane pomoći za školovanje djece iz siromašnih i mnogobrojnih obitelji koje žive na području župe. Dragocjenim prilozima velikodušnih vjernika sakupljeno je ukupno 2030 kuna, na čemu su suradnici od srca zahvalni.

Ukrasne uskrsne grane izrađivale su se svaki dan u večernjem oratoriju uz pomoć djece i mladih iz župe i Školske grupe “Družbica Bezgrešne Marije”. U ugodnoj i veseloj oratorijanskoj atmosferi svi su zajedno davali svoj doprinos kako bi pomogli onima koji su u potrebi, a sve bi to zaključili molitvom i autentičnom salezijanskom riječi za laku noć.
Ovom uskrsnom akcijom suradnici su zaokružili ovogodišnji projekt “Šibom do znanja”, koji se sastojao od tri akcije. Prva akcija bila je uređivanje i dijeljenje šiba za blagdan sv. Nikole, druga je bila dobrotvorni korizmeni koncert vokalnog ansambla Angeluš, koji je održan u crkvi Svete Mati Slobode i u kojem pjeva jarunski salezijanac suradnik Mario Gudan, a treća uskrašavanje i dijeljenje ukrasnih uskrsnih grana.
Svoje priloge možete uplaćivati i tijekom cijele godine na račun Udruženja salezijanaca suradnika Mjesnog središta Jarun IBAN: HR0223400091410626088 (PBZ d.d.), samo u opisu plaćanja navedite da je prilog namijenjen za projekt “Šibom do znanja”.
Svoje apostolsko djelovanje suradnici su odlučili ostvarivati i kroz asistenaciju i prisutnost u salezijanskom večernjem oratoriju, koji je odnedavno otvoren za djecu i mlade svaki dan od 20 do 22 sata, pa će tako svaki utorak biti u oratoriju, družiti se s djecom i mladima u razgovoru, igri, molitvi, ogranizirati za njih razne aktivnosti, poput ukrašavanja grana i šiba, dajući time svoj doprinos u ostvarenju Don Boscova sna – odgajati djecu i mlade u poštene građane, dobre kršćane i jednog dana sretne stanovnike neba.