Na ideju izleta na vrh Medvednice pod geslom „Na Sljeme kreni bez auta, pod ruku uzmi svog skauta“ Don Boscovi instruktori došli su prije svega motivirani Don Boscovim tzv. jesenskim šetnjama na koje je spomenuti svetac često vodio svoje učenike iz oratorija. Drugi smjer odakle je niknula ova ideja bila je misao Roberta Badena Powella, osnivača skauta: „Proučavanje prirode pokazat će ti koliko je izvanrednih i lijepih stvari koje je Bog stvorio na svijetu da bi baš ti uživao.“

Stoga, potaknuti provjerenim metodama, entuzijastični instruktori i učenici odlučili su ove subote na nekoliko sati ostaviti računala i tablete doma, ne ažurirati Facebook statuse, a subotnje čišćenje prebaciti na neki drugi dan te krenuti Leustekovom stazom put Sljemena.

Imajući na umu grah s kobasicama i štrudle koje su ih čekali na vrhu, naši su planinari i tih nekoliko kilometara prešli kao od šale. Nakon kratkog druženja i sunčanja na vrhu, pluća prodisanih svježim zrakom te ispunjenih trbuha i srdaca, slijedio je povratak u zagrebačku nizinu i stvarnost.

Svi oni koji niste mogli ići na ovaj događaj tjedna, ne brinite se, naši instruktori u dosluhu s učenicima stalno nešto mozgaju i pripremaju. Naime, ovaj je izlet tek prvi u nizu od dodatnih aktivnosti koje  će se barem jedanput mjesečno organizirati. Stoga, vjerno nas pratite i pridružite nam se na sljedećem događaju. :)