Dolazak mjeseca listopada nagovijestio je i novu godinu Don Boscovih volontera. Tako se u srijedu 2. listopada ponovno okupio instruktorski tim radi upoznavanja novih članova sa svojom „veselom škvadrom“ i njezinim ciljevima i željama.

Ciljevi, želje, očekivanja? Možda je sve ovo ipak malo prezahtjevno? Većina je ovdje došla jer samo žele pomoći djeci da zavole matematiku , kemiju , hrvatski, engleski, latinski, fiziku… Na trenutak se mogao osjetiti strah novih volonterskih snaga, ali je on ubrzo i nestao s početnom igrom upoznavanja. Cilj igre bio je pokazati novim članovima da u instruktorskim prostorijama vlada radost, smijeh, veselje, opuštenost i velika želja za međusobnim druženjem. Ubrzo se tijekom nastavka sastanka zaključilo da se odgovor na pitanje “Koji su vaši ciljevi, želje i očekivanja?“ nalazi upravo u srcima, a sam odgovor instruktori će dekodirati u radu  i druženju s djecom.

 

U novu instruktorsku godinu Školska grupa s jedne strane ulazi obogaćena novim pojačanjima, ali isto tako osiromašena jednim dijelom instruktora koji su se s diplomama u ruci i bogatstvom u srcima odlučili vratiti u razne krajeve Lijepe Naše. No grupa izriče veliku zahvalnost i radost za sve one koji su nekad dali dio sebe u ovoj grupi – znaju dobro da je njihovo ime duboko upisano u temelje ove družbice.

 

 

 

 

 

 

Uzor rada Školske grupe jest život Don Bosca, njegov rad s djecom. „Don Boscovi volonteri“, kako se nazivaju, teže biti što sličniji tom svecu, a njegov rad i pedagogiju uče slijediti kroz  mnoge aktivnosti i formacije. Organizacija igre i oratorija svakim danom nakon instrukcija pomaže im da se zbliže s djecom dajući im tako prostor da osjete njihovu ljubav i želju da međusobno budu pravi, veliki prijatelji. Što oni dobivaju od toga? Puno toga! Ponovno otkrivaju u sebi onu iskrenu dječju radost i veliko ispunjenje u srcu.

 

 

 

 

 

 „Odgoj je stvar srca.“ (Don Bosco)

Prigodnu prezentaciju rada Don Boscovih volontera pogledajte OVDJE.