Družbica Bezgrešne Marije i u novom polugodištu nastavlja okupljati djecu na instrukcijama gdje se uz igru i molitvu riješavaju i najteži „problemi“. Novouređeni prostori crkve Sveta Mati Slobode svake večeri od ponedjeljka do četvrtka odjekuju brojnim dječjim glasovima koji u župu dolaze bilo da utvrde gradivo, nauče nešto novo, iskoriste višak energije na igru ili pomognu vršnjacima sudjelujući i sami tako u dobrovoljnom radu.

Svakog tjedna grupa DBM bilježi dolazak sve većeg broja djece što zahtijeva i pojačanu radnu snagu pa ovim putem ponovno pozivamo sve mlade župljane koji na bilo koji način žele doprinijeti boljitku svoje zajednice da nam se priključe. Možda otkriju da je don Bosco i njih vidio u svojim snovima.

Da vjeruju kako u svakoj djelatnosti uvijek postoji prostor za napredak pokazali su Don Boscovi instruktori volonteri kada su prošle subote prošli prvu formaciju za animatore koju su za njih vodili salezijanci suradnici Iva Nikolić, Josip Mamić i časna sestra Zrinka

Majstorović iz salezijanskog reda Kćeri Marije Pomoćnice.

Osim teorijskog dijela kroz koji su produbljivali znanja o salezijanskoj duhovnosti i preventivnom sustavu Ivana Bosca, voditelji formacije pripremili su i praktični dio u obliku radionica gdje su instruktori na konkretnim situacijama morali pokazati svoju kreativnost u suočavanju s problemima koji se neizbježno pojavljuju u radu s djecom i mladima.

Velik odaziv volontera , kako novih tako i starijih članova, pokazuje ne samo interes za novim učenjima i znanjima već i iskrenu želju mladih da u svom poslanju budu autentični i da njihova djela budu istinski vjerodostojna.

Sljedeća formacija predviđena je za subotum,  16. ožujka, a sudeći po uspješnosti prve, rezultati sigurno neće izostajati.