Ni snježna mećava ni poledica ni prometni kolaps nisu spriječili sastanak instruktora koji se održao ove hladne subote u popodnevnim satima. Tridesetak instruktora, što novih što starih, okupilo se u dvorani blaženog Alojzija Stepinca posvjedočivši tako još jednom kako salezijanski duh lebdi daleko iznad svih vremenskih nepogoda.

Desetak novih volontera imalo je priliku kroz druženje i igru saznati nešto više o Don Boscovoj misiji i salezijanskom oratoriju, a stariji instruktori obnovili su svoje znanje, prisjetili se početaka služenja u Družbici Bezgrešne Marije i svojim iskustvima novim snagama pokušali prenijeti tračak zarazne radosti koja obuzima svakog čovjeka koji služi drugima.

Sastanku koji je, slučajno ili ne, održan baš na blagdan Bezgrešnog Začeća Marijinog, dana koji se smatra početkom djelovanja oratorija, odazvala se i nekolicina roditelja čija djeca redovito posjećuju instrukcije DBM. Roditelji su imali prilike porazgovarati s instruktorima koji s njihovom djecom uče i rade te dobiti bolji uvid u okruženje u kojem oni provode vrijeme u tjednim večerima. Još jednom se zahvaljujemo svim mamaam i tatama koji su izdvojili vrijeme i strpljenje kako bi prisustvovali sastanku.

S razumijevanjem gledamo na roditelje koje su prije svega vremenski, a onda i drugi razlozi spriječili da dođu, ali ih isto tako molimo da se sljedeći put odazovu.

Za vrijeme zimskih praznika instruktori također pauziraju s radom pa okupljanja neće biti od 21.12 do 14.1. kada instrukcije ponovno počinju.