Malonogometna ekipa župe Duha Svetoga – Zagreb nastupila bi od 28. travnja do 3. svibnja u Krakowu (Poljska) na 23. Salezijanskim međunarodnim olimpijskim igrama.

Glavni cilj igara je omogućiti salezijanskoj mladeži športska natjecanja kako bi izgradili novi i bolji svijet prepun mira, prijateljstva, istine, dobrote, pravednosti, slobode, ljubavi, dostojanstva ljudskog bića, solidarnosti i fair-playa.

Nastupilo bi 10 naših malonogometaša rođenih 1996. i mlađih. Cijena sudjelovanja je oko 280 € po osobi što uključuje putne troškove, smještaj, puni pansion, gradski prijevoz i osiguranje sudionika u slučaju nezgoda.

Sažetak Salezijanskih međunarodnih olimpijskih igara – PGS

Naše materijalne mogućnosti su ograničene na Župu i doprinos roditelja djece, te smo zbog toga primorani tražiti i kucati na vrata dobrih ljudi kako bi prikupili financijska sredstva koja su nam potrebna za sudjelovanje na Salezijanskim olimpijskim igrama. Neki roditelji navedenih sportaša i naši treneri su u vrlo nezavidnoj financijskoj situaciji i/ili lošijeg imovinskog stanja, a kako je jedan od ciljeva grupe i pomoć takvim sportašima ovim putem Vas molimo za financijsku pomoć u skladu s vašim mogućnostima kako bi proveli ovaj projekt? Bili bismo Vam vrlo zahvalni, a također i naši mali športaši.

Hvala unaprijed i Bog Vas blagoslovio!

don Ante Vasilj, župnik

dr. med. Stjepko Bućan, predsjednik

PRILOG – UKRATKO O ŠPORTSKOJ GRUPI

Udruga „Sveta Mati Slobode” u sklopu župe Duha Svetoga na Jarunu okuplja mlade i djecu te športom i druženjem pokušava pomoći obiteljima i roditeljima u odgoju. Glavna zadaća okupljanja jest naučiti mladu osobu kako se odnositi prema igri, treningu, pobijedi, porazu, suigraču i suparniku. Želimo da naši mladi i djeca kroz igru i druženje postanu cjelovite osobe, dobri kršćani i pošteni građani.

Športska grupa Župe Duha Svetoga pozitivnim ozračjem, športskim i zabavnim aktivnostima pomaže djeci i mladima u kvalitetnom osmišljavanju njihovog slobodnog vremena te na taj način im pomože u odrastanju. Preventivno se radi kako bi ih se od najranije dobi (prvih razreda osnovne škole) oblikovalo te spriječile negativne pojave koje dolaze do izražaja u dobi mladeži.

Više u PDF-u…