U subotu 11. veljače malonogometna ekipa krizmanika Sveta Mati Slobode, '96.,'97 godište uz trenere posjetila je Arenu Zagreb i završnicu Europskog futsal prvenstva.

Oboružani prepoznatljivim "kockastim" dresovima i navijačkim rekvizitima spremno su čekali početak malonogometnog spektakla.

Prva na rasporedu je bila utakmica za treće mjesto između Hrvatske i Italije. Iako je utakmica završila nepovoljno za našu reprezentaciju bili smo zadovljni prikazanom igrom i trudom naših igrača.

Utakmica je bila odlična škola futsala uživo za naše malonogometaše, sa bezbroj dobrih poteza i udaraca, napadačkih i obrambenih shema, pravi festival futsala.

Nakon utakmice za treće mjesto, u 21:00 sat počelo je i veliko finale između Španjolske i Rusije. Favoriti Španjolci dobrano su se namučili i tek su nakon produžetaka uspjeli slomiti odlične Ruse.

Naši krizmanici sa velikim zanimanjem pratili su ovu odličnu utakmicu. Svaki lijepi potez i akciju oduševljeno su pratili i komentirali.

Na kraju programa dogodilo se i malo "čudo", pošto su organizatori bacali lopte u publiku najvjernijim navijačima koji su ostali do kraja, naši su krizmanici uhvatili čak četiri službene lopte Europskog futsal prvenstva koje će nadamo se redovito nositi na treninge.

Bio je to jedan lijep završetak sportskog dana kojeg je Sv. Ivan Bosco posvetio i dao mali dar i poticaj našim krizmanicima da uvijek budu pošteni građani i dobri kršćani.