Nakon nedjeljnje jutarnje mise u 9 sati za djecu je organiziran program susreta sa Svetim Nikolom koji je okupljenoj djeci podjelio darove, ali i par savjeta kako da budu još bolji i poslušniji.

U prepunoj dvorani crkve Sveta Mati Slobode okupilo se mnoštvo djece i njihovih roditelja kako bi dočekali Svetog Nikolu. Prije samog dolaska Svetog Nikole, pripremljen je kratki skeč mladih u kojem su dva neposlušna brata nakon ukazanja svojih anđela postala poslušna i dobra prema svojoj sestri.

Ubrzo nakon što su anđeli poslali svoju poruku djeci koja su pažljivo i s velikim interesom pratila i slušala svaku njihovu  riječ, pojavio se Sveti Nikola.

TKO JE UOPĆE BIO SV. NIKOLA ???

Odličnu atmosferu Sveti Nikola je iskoristio kako bi zahvalio djeci što su dobra te im dao par savjeta kako mogu biti još bolja što su djeca pomno slušala.

Zatim su već nestrpljiva djeca konačno dobili pravu poslasticu – darove. Velikim očima, neki pomalo uplašeno, s roditeljima su dolazili k Svetom Nikoli po dar, a nerijetko se i slikali za lijepu uspomenu.