U našoj župnoj crkvi Svete Mati Slobode održavaju se redovite probe Združenoga pjevačkog zbora za Euharistijsko slavlje s papom Benediktom XVI. na Hipodromu. Zbor čini 500 pjevača župnih zborova zagrebačkih župa.

Redovitu probu 3. svibnja posjetili su ravnatelj Papinskih liturgijskih slavlja mons. Guido Marini sa suradnicima, mons. Konradom Krajewskim i don Vincenzom Peronijem, koji ovih dana borave u Zagrebu u sklopu priprema za pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, javlja Hrvatski katolički radio.

Gostima iz Vatikana pridružili su se i apostolski nuncij u RH nadbiskup Mario Roberto Cassari, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško i dr. fra Ante Crnčević, povjerenik HBK za oblikovanje svih liturgijskih slavlja Papina pohoda.

Mons. Marini pjevačima je uputio prigodne riječi o naravi, smislu i zadaći liturgijske glazbe, a pjevače je ohrabrio u njihovoj službi, u predanosti i povjerenoj im zadaći te zahvalio svima na trudu.

Izaslanstvo su ispred župe pozdravili župnik don Ante Vasilj te don Stjepan Tribuljak.

Zborom ravna mo. Miroslav Martinjak uz asistenciju koordinatorice pjevača i zborova prof. Maruše Bartolić, koordinatorice pjevača i zborova,dok je za orguljama prof. Neven Kraljić, orguljaš zagrebačke prvostolnice.

Izvor: FB Ured HBK za mlade

GALERIJA SLIKA: