Na Knežiji je povodom susreta krizmanika iz salezijanskih župa cijele Provincije organiziran malonogometni turnir. Naši krizmanici osim uzornog ponašanja pokazali su da znaju i igrati nogomet te su i osvojili turnir… Više pročitajte u nastavku…

Ekipa krizmanika sastavljena je od prekaljenih profesionalaca Tonija, Darka, Lovre, Luke, Marka i Tomice, uz trenersku palicu Jože "Mourinha" Ivkovića. Dečki su bili pomalo zabrinuti kako će cijeli turnir proći, jer do početka nisu imali niti jedan zajednički trening.

Uz kratke dogovore i molitvu zaputili su se na Knežiju gdje su dočekani u pravom katoličkom i sportskom duhu. Imali su čast otvoriti turnir protiv domaćina iz Knežije. Rezultat je bio 5-1 za dečke iz Svete Mati Slobode, uz niti jedan prekršaj, a isključenja radi psovki su za njih bila nepoznanica.

"Dečki su bili sretni i iznenađeni sami sobom te su veoma skromno proslavili svoju pobjedu, a meni je bio užitak biti njihov voditelj jer su čestitke samo pristizale." – priznao je jarunski Mourinho, voditelj ekipe Ivković.

U finalu ih je čekala momčad Rijeke koja je djelovala dosta spremno, ali dečki su i tu prepreku dobro savladali. Uraganski su poveli 8-0. Sama utakmica završila je 8-3. Momčad Svete Mati Slobode je pobjednik turnira!

"Pobjeda je bila tu, a ja sam samo mogao zahvaliti svim Anđelima čuvarima i dragom Bogu što je sve prošlo kako sam zamislio." – s ponosom prepričava Josip.
U nedjelju, nakon jutarnje mise na Knežiji, dečki su podigli pehar za osvajanje turnira. Čestitke su i dalje pristizale na sjajnoj igri i ponašanju.

"Veselim se kao i oni, sljedećim susretima i turnirima, a uz Božju pomoć ćemo se truditi i nastojati ostvariti što bolje rezultate za našu župu i sve nas." – skromno priznaje Ivković.

Bravo dečki!