Pozivamo vas na pokorničku večeru na Jarunu u Sveta Mati Slobode koja će započeti sutra (petak) u 20.30 sati.

Nakon duhovnog dijela večeri uslijediti će ekskluzivno javljanje  preko Skypea volontera – misionara Igora Žnidarića i Krešimira Mihića iz misije u Gani. U natavku pročitajte što su POKORNIČKE VEČERI…

Pokorničke večere su salezijanska specifičnost okupljanja mladih i njihovih obitelji za vrijeme korizme. Održavaju se svaki korizmeni petak u drugoj salezijanskoj župi. Svaka se sastoji od molitvenoga dijela, nagovora/prezentacije i sl. i na kraju objeda (tjestenina s vodom) i druženja.

Cilj je da se na taj način skupiti se u duhovnom i pokorničkom zajedništvu, nečega se odreći i prikupiti dobrovoljne priloge za školovanje djece u salezijanskoj misiji u Gani.

KOJA JE SVRHA SVEGA TOGA?

  1. Da se mladi ujedine u molitvi i pokori tijekom korizme barem u jednoj stvari
  2. Da se sakupe određena sredstva, koja onda budu zajednički darovana u neku svrhu

KAKO SE SAKUPE SREDSTVA?
Nitko od sudionika nije dužan dati nikakav novac za sudjelovanje. Dovoljno je doći, i na taj način se priključiti zajedničkoj nakani u molitvi, te se u dobrom društvu družiti uz kuhanu tjesteninu i hladnu vodu.

No, oni koji su u mogucnosti i to žele, mogu u kasicu koja bude tamo postavljena ubaciti i koju kunu – dobrovoljni prilog.

KAMO IDE SAKUPLJENI NOVAC?
Sav sakupljeni novac šaljemo u Afriku, u Ganu, za školovanje djece u salezijanskoj školi u kojoj rade naši volonteri Igor Žnidarić i Krešimir Mihić.