Duhovi su proteklog vikenda postigli ogroman sportski uspjeh. Osim visoke pobjede nad izravnim konkurentom za medalju u KMNL-u, dečki s Jaruna stigli su i osvojiti Uskrs kup u Prečkom! Kako im je taj podvig pošao za nogom pročitajte u nastavku…


13. kolo KMNL-a

Momčad Duha Svetoga cijelu sezonu u KMNL-u „plovi“ u vrhu tablice, no nikako da se odlijepi od pratitelja i spremi medalju „v 'žep.“ Pobjedom protiv izravnih konkurenata Sv. Marka Križevčanina otvorila se opcija „cementiranja“ trećeg mjesta, no isto tako poraz je značio „bye-bye“ veseloj završnici lige. O zbiljnosti situacije nije niti potrebno govoriti.

U takvom „nabrijanom“ ozračju momci s Jaruna nisu bili spremni prokockati sve dobro što su gradili kroz sezonu. Još kad je bačena „buba u uho“ da je ponajboljem igraču „Duhova“, Zvonimiru Vlaku rođendan, mjesta za neuspijeh nije bilo.

Dečki su mirnih glava stali na teren, čekali prvi sučev zvižduk, a onda poput tsunamija počeli trgati „Križance“. Prva akcija je „djelo iz snova“. Grdić prima loptu na protivničkom šestercu i lagano ju pika Zoku, protivničkom golmanu kroz noge. Duhovi vode 1-0! Erupcija oduševljenja.

A onda se otvorilo. Na krilima euforije pada drugi gol, a za njim treći, četvrti, peti. „Na čem su ovi?“ kao da su se pitali momci iz Križevčana vadeći stalno loptu iz mreže.Redom Vlak, Grdić, Kozina, Gudek, Tumpak, Gudeljević kao da su nanjušili strah u kostima kod „Križanaca“ i rekli ovo je naša tekma.

Vođeni mudrim savjetima trenera Košutića i angažmanom motivacijskog trenera Dobranskog dečki su nakupljenu energiju kanalizirali na „pozitivu“, i u velikoj školi malog nogometa održali lekciju „Križancima“. Duh Sveti je položio s čistom peticom. Duh Sveti – Sv. Marko Križevčanin 5-0.

Treba napomenuti kako ovaj trenerski dvojac nezna mjesecima za poraz, a zbog čega vidjelo se i u ovoj utakmici.

Nakupljeni umor i pad koncentracije ubrali su svoj porez. Dečki su pred kraj utakmice primili dva jeftina pogotka, koja na sreću nisu imala utjecaja na konačni rezultat. Duh Sveti – Sveti Marko Križevčanin 5-2.

Medalja je napokon „v 'žepu“, zasad brončana. A hoće li se pozlatiti saznat ćemo sutra, u subotu 16. travnja kada „Duhovi“ dočekuju Dubravu koja ova sezone nema poraza i ima 49 zabijenih golova. O kakvom se derbiju radi teško je riječima opisati. Dođite i uvjerite se sami!

Uskrs kup Prečko 2011.

Nakon pobjede u KMNL-u, „Duhovi“ su u odšprintali na Prečko gdje ih je čekala utakmica prvog kola Uskrs kupa Prečko, poznatijeg kao „Požgaj's cup“.

Momčad Duha Svetog za ovaj turnir posegnula je i za pojačanjima iz juniorskog pogona, Židanićem i Mirkovićem, što je uvelike pridonjelo širinom i kvalitetom klupe „Duhova“.

Prva utakmica protiv Sv. Petar 2 (jedina momčad koja je nanijela poraz „Duhovima“ ove sezone u KMNL-u op.a.). Iako su momci s Jaruna dva puta vodili, izgleda da su „Petrovci“ crni mačak za „Duhove“ i nikako ih pobijediti. Rezultat 2-2.

U drugoj utakmici „Duhovi“ su odigrali kvartovski derbi s frendovima iz momčadi Svete Mati Slobode. U toj vrlo zanimljivoj utakmici konačno je otklonjeno tko je prva momčad župe. „Duhovi“ su pobijedili.

Trećom utakmicom protiv Vjeroučitelja „Duhovi“ su imali priliku osigurati prolaz u polufinale. Tu priliku su naravno i iskoristili. Pobjedili su 1-0. Iz ove utakmice treba izdvojiti nervozne ispade vratara Dubrave (idući protivnik „Duhova“ u KMNL-u) koji je nastupao za Vjeroučitelje. Valjda je mislio da će time poremetiti planove „Duhova“. Neznamo što je mislio…

U posljednjoj utakmici u skupini susrele su se dvije momčadi koje su već osigurale prolazak u polufinale. Duh Sveti je protiv „Caparovih trupa“, Sv. Josipa odigrao miroljubivih 1-1.

Polufinale su osigurale momčadi Duha Svetoga, Pupa, Vrbani i Sveti Josip.

U prvom polufinalu Sveti Josip je „pomeo“ Pupu i u finalu čekao boljeg iz utakmice Vrbani – „Duhovi“.

„Duhovi“ su protiv Vrbana ušli čvrsto u obrani i agresivno prema naprijed, što je i inače kroz cijelu sezonu „trademark“ igre dečki s Jaruna. Prilike su se nizale i na jednoj i na drugoj strani i sve je vodilo tome da će jedan gol odlučiti pobjednika. Tako je i bilo, dalekometni špic projektil Zvonimira Vlaka ušao je u same rašlje Stua, vratara „vrbanaca“. Slavlje je moglo početi. Još jedna medalja spremljena je u „pađe“.

Finale kao finale. Poslastica turnira, Duh Sveti – Sveti Josip. Ekspresnim pogocima Gudeka Jarunčani su poveli 3-0 i po tko zna koji put „okrenuli vodu na svoj mlin“. No, treba odati priznanje i momcima iz Josipa koji ni pri rezultatskim minusima od 3-0 i 4-1 nisu gubili glavu i do kraja su održavali utakmicu zanimljivom. Također treba pohvaliti i Košutićevu asistenciju samome sebi i golčinu iz voleja, kojim je stavio „točku na i“ ovog prekrasnog finala. Konačni rezultat Duh Sveti – Sveti Josip 6-5.


Duhovi su osvojili Uskrs kup Prečko 2011., uzeli titulu za najboljeg igrača turnira (Gudek), najboljeg golmana turnira (Gudeljević), a da se djelila još koja nagrada, i to bi uzeli.

Što je samo dokaz kvalitetnoj igri „Duhova“. Bravo „Duhovi“!