Duh Sveti – Navještenje Blažene Djevice Marije

Momčad Duha Svetoga je u 10. kolu KMNL-a došla do važnih bodova za ostanak u borbi  za medalju. Sklizak teren, pljusak i protivnik iz vrha tablice kumovali su spektaklu u Kušlanovoj. Zbog kiksa u prošlom kolu pod nerazjašnjenim okolnostima ova utakmica je za „Duhove“ još jednom bila „biti ili ne biti“… 

Sve je počelo još u petak kada su se neki od „Duhova“ pojavili na križnom putu u Svetoj Mati Slobode i baš zbog tog poteza Uprava je nagradila najvrijednijeg među njima, Srđana Voćaneca, mjestom u početnoj postavi.

Kakav je to potez za notes bio! Već u prvom pravom napadu Vočko vuče loptu, i iako na drugoj stativi ima samog Grdića, odlučuje odapeti projektilčinu u suprotni kut, i pogađa. Gooool! Golčina! Kakav Gari Kasparov, ti si Srle velemajstor! „Duhovi“ vode 1:0.

Momci iz Gorice nisu se ni snašli, a Grdić u idućoj akciji s par lažnjaka tjera svog čuvara na plivanje i neobranjivo plasira loptu u gol za 2:0 „Duhova“. Čini se da momci s Jaruna lagano „gackaju“ prema pobjedi.

No, poznavajući „Duhove“ s njima rijetko ide lagano. Ovaj put za to se „pobrinuo“ Gudeljević koji je s dvije bravurozne intervencije popio dva šaljiva pogotka, ali ostatak momčadi s Jaruna nije shvatio šalu. Duh Sveti – Navještenje BDM 2:2. Na stranu vaterpolski uvjeti i „strgana“ noga, takvi golovi su ipak nedopustivi.

Kada se činilo da će „Duhovi“ totalno potonuti pojavljuje se njihov „Vlak u snijegu“ i vuče cijelu momčad nazad na pravi kolosijek. Slobodni udarac sa 12-ak metara Zvonimira Vlaka ulazi ekspresno u gol za novu prednost Jarunčana. Istini za volju, treba reći kako se i golman Goričana voli šaliti.

Hladnih glava i povoljnog rezultata momci ulaze u drugo poluvrijeme. Do kraja su odlučili odigrati granitnu obranu i stiskati na kontre i polu-kontre, što je i urodilo plodom. Još jedan bijeg Grdića i Gudekovo presijecanje lopte bili su dovoljni za podebljanje rezultata. Konačan rezultat Jarun – Gorica 5:2.

Treba napomenuti kako zbog nereda u Libiji nismo dobili izvještaj s utakmice 9.kola KMNL-a. U toj utakmici „Duhovi“ su igrali derbi sa Sv. Lukom iz Travnog. Kako u derbijima nikad nema prave igre tako se ni ovaj nije po ničemu razlikovao od ostalih derbija. Jarunčani su odigrali miroljubivih 1:1 (strijelac Topić), iako je stanje na terenu ličilo na ratnu zonu. Pojedinci iz „Duhova“ su vršili stalni, ali neshvatljivi pritisak, na inače solidnog suca Požgaja te mogu biti sretni da su kući otišli i sa tim jednim bodom i bez kazne u džepu.

Momčad „Duhova“ i dalje je u ozbiljnoj borbi za medalju. Kojeg sjaja, vidjet ćemo.