U četvrtak u prostorijama Svete Mati Slobode održan je športski vjeronauk pod "rukom" župnika don Ante Vasilja u sklopu kojeg je i održano skupno bodrenje nastupa hrvatskih nogometnih klubova u europskoj ligi.

Super zabava uz gledanje utakmica Club Brugge – Dinamo i Hajduk – Zenit, napitke i grickalice, te dozu duhovnosti…

Druženje je počelo u četvrtak, 4. studenog u 19 sati, u uredu Vijeća mladih, nogometnom utakmicom između Club Brugge i Dinama gdje se uz ekspertne analize i pošalice prisutnih „stručnjaka“ navijalo za pobjedu Dinama. Dinamo je na kraju i zasluženo pobijedio, a dobro raspoloženi gledatelji su se sa „Don Kingom“ zaputili na jedan kratki „duhovni trening“.

Nakon kratke molitve župnik je pročitao evanđelje po Luki. Kratka i poučna prispodoba o prezrenom nadcariniku Zakeju koji želi biti prihvaćen i tu želju mu ispunjuje sam Isus, na čuđenje prisutnih. Prispodoba je ostavila popriličan utisak na sve prisutne, prvenstveno zbog tumačenja don Ante koji je uz red duhovnosti dodao i crtu duhovitosti te uz taj pristup zaintrigirao sve prisutne i dao im do znanja da Bog ne pravi razliku u davanju svoje milosti. Također je napomenuo kako je za održavanje „duhovne forme“ važno redovito održavati „duhovni trening“ te je povukao paralelu sa vrhunskim sportašima koji svakodnevno treniraju kako bi bili u formi i na taj način polučivali vrhunske rezultate. Cijelo evanđelje možete pročitati na kraju teksta …

Nakon „treninga“ nastavljeno je praćenje i druge utakmice između Hajduka i Zenita u kojoj je Hajduk ipak izgubio od jačeg protivnika što na kraju i nije bilo toliko bitno jer su se ovakvim druženjem svi razišli u pobjedničkoj atmosferi.

U subotu, 6.11., momčad MNK DS-a čekaju dvije teške utakmice u 1.KMNL od kojih je prva protiv Vrbana. Dugo očekivani derbi u koji momčad „Duhova“ ulazi jača za jedan jako kvalitetno odrađen trening.

Iako će nastupiti bez čak  5 standardnih članova momčadi (Malta, Vlak, Štef, Eugen i Kozina), momci u mečeve ulaze samouvjereno i duhovno spremni. Neizvjestan vikend je pred nama…

Evanđelje po Luki (Lk 19,1-10)

(1) I uđe u Jerihon. Dok je njime prolazio,

(2) eto čovjeka imenom Zakej. Bijaše on nadcarinik, i to bogat.

(3) Želio je vidjeti tko je to Isus, ali ne mogaše od mnoštva jer je bio niska stasa.

(4) Potrča naprijed, pope se na smokvu da ga vidi jer je onuda imao proći.

(5) Kad Isus dođe na to mjesto, pogleda gore i reče mu: "Zakeju, žurno siđi! Danas mi je proboraviti u tvojoj kući."

(6) On žurno siđe i primi ga sav radostan.

(7) A svi koji to vidješe stadoše mrmljati: "Čovjeku se grešniku svratio!"

(8) A Zakej usta i reče Gospodinu: "Evo, Gospodine, polovicu svog imanja dajem siromasima! I ako sam koga u čemu prevario, vraćam četverostruko."

(9) Reče mu na to Isus: "Danas je došlo spasenje ovoj kući jer i on je sin Abrahamov!

(10) Ta Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno!"