Napokon je došao i taj dan. Vrbani su stigli! Ako je utakmica protiv Sv. Josipa bila proglašena „ocem i majkom svih derbija“, onda je ovo bio derbi koji se „riječima najaviti ne može“. Utakmica koja je na neki način trebala biti pokazatelj pozitivnog (ili negativnog) pomaka u radu „Duhova“ u odnosu na prijašnje godine. I „Duhovi“ nisu podbacili, dapače…

Kao što je već najavljeno u prošlim izvještajima momci s Jaruna su došli na utakmicu polu-sezone bez petorice standardnih članova momčadi (Košutić, Vlak, Maltarić, Gudek i kapetan Kozina).Vođeni takvom situacijom i činjenicom da su proteklih godina bili redoviti „mazani“ od strane najljučih susjeda s Vrbana stiče se dojam kako bi  „Duhovi“ na terenu mogli biti „manji od makovog zrna“, doživjeti „porašćinu“ i priuštiti si „slobodni pad“ prema dnu tablice. No, glasni ulet Dobranskog na terene Kušlanove bio je jasni pokazatelj svim okupljenima da su „Duhovi“ došli gristi za bodove.

Utakmica je počela taktički vrlo zrelo i sa jedne i sa druge strane. Bez pravih zicera, s nekoliko šansi i šansica s obje strane. No, drugačije i nije moglo kada se sastaju dvije tako močne momčadi.
Vrbani preko probuđenih Bitija i Devičića pokušavaju napasti gol Gudeljevića, no obrana je na visini zadatka.“Copy-paste“ situacije i na drugoj strani gdje Topić i Ježić čine „veliki promet – malu zaradu“.

Zatim dolazimo do sredine prvog poluvremena gdje napokon na vidjelo izlazi sav raskoš lukavštine i mudrosti  trenera Bartolucija koji u suradnji sa izbornikom Kozinom stavlja Grdića na poziciju zadnjeg igrača te na taj način stavlja markera na njihovog sidruna Devčića i u fazi napada ostavlja Grdiću prostor za prodor prema naprijed. A kako mu se Grdić zahvaljuje? Onako kako samo on to zna!

Prima loptu na svojoj polovici i svojim karakterističnim trkom (koji ne izgleda tako brzo) prolazi cijelu obranu „Vrbanaca“ i  puca u desni kut njihovih vrata.Gooooooooooooool!! Svi slave!! Grdić trči počasni krug riskirajući isključenje od suca. Ma trči Marko koliko te volja! Goool!!

Taj potez kao da je „Duhovima“ otvorio oči i shvatili su da stvarno izgledaju kao prava momčad. Počinju još jaće stiskati i napadati. Bez lažne skromnosti, „pojeli“ su Vrbane u prvom poluvremenu.
Drugo poluvrijeme počinje slično kao i prvo. Ponovno ispipavanje snaga gdje Vrbani ipak imaju malu premoć, no bez konkretnih šansi. I kada je sve vuklo prema još jednoj pobjedi „Duhova“, „Vrbanci“ koriste dječju bolest od koje „Duhovi“ još uvijek boluju. Izvode korner s desne strane, dugom parabolom na drugu stranu gdje njihov ne čuvan igrač u voleju poteže loptu, ona se odbija od golmanovog unutarnjeg djela koljena i odbija se na crtu gdje ju s(p)retni „Vrbanac“ sprema u praznu mrežu. 1-1!! Vrbani zatvaraju utakmicu i ovim rezultatom nastavljaju pozitivnu seriju od prije par kola.

Što se „Duhova“ tiče oni su u ovoj utakmici pobjedili. Igrali su hrabro, bodrili jedni druge, veselili se međusobno, tugovali nakon primljenog gola … ukratko, pokazali su da su škvadra!

Ocjene: D.S. vs Blagovijest N.G

Gudeljević – 6.5

Topić – 6.5

Grdić – 7

Bartoluci – 6.5

Ježič – 6.5

Tumpak – 6

Dobranski – 6

Izbornik: Kozina – 7

Duh Sveti – Sveti Blaž 4:3

Nakon teške i emotivne utakmice protiv Vrbana “Duhovi“ su trebali skupiti snage i odraditi još jednu utakmicu protiv davljenika, Svetog Blaža, koji nezasluženo stoji na dnu ljestvice KMNL-a. Momci s Jaruna su još jednom pokazali karakter i u utakmici za publiku pobijedili 4:3.

Rezultat i igra su se konstantno kretali „na mlin“ Duha Svetog (1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3), no i „Blažeki“ su na trenutke pokazivali obrise ozbiljne momčadi. No uz jako dobru igru Bartolucija i Topića nisu imali ozbiljnih izgleda za krađu bodova.

Valja napomenuti kako su za momčad „Duhova“ odradili solidan debi mlada nada Daniel Rašeta i iskusni sidrun Srđan Voćanec. Sve u svemu, odličan kraj prvog djela sezone. Naravno uvijek ima mjesta za napredak, ali „Duhovi“ za sada drže solidno treće mjesto!

Rezultate i tablicu KNNL-a pogledajte ovdje

Ocjene: DS vs Sveti Blaž

Gudeljević – 6

Tumpak – 7

Dobranski – 7

Topić – 7

Ježić – 7.5

Voćanec – 7

Rašeta – 7

Bartoluci – 8

Izbornik: Kozina – 7.5