Derbi koji se očekivao cijeli tjedan. Utakmica zbog koje se napetost u redovima Duhova mogla rezati nožem. Što zbog činjenice da je „Josip“ u zadnjih par sezona izgubio manje utakmica nego Kličko mečeva, a što zbog toga da se ovom utakmicom tražio konačni priključak vrhu ljestvice i dokaz vrijednosti dobrog rada unutar momčadi Duha Svetog…

Momčad s Jaruna došla je u strašno velikom broju dok je „Josip“ na utakmicu došao pomalo podcjenjivački, bez Matije Capara i ostalih reprezentativaca što je dodatno motiviralo Duhove u njihovoj namjeri da „uzmu skalp.“

U utakmicu su opet krenuli munjevito što je navelo Josipljane da se povuku,  čekaju svoju priliku iz kontri i polu-kontri te je takav omjer snaga bio i tokom cijele utakmice. Prodori Grdića uz liniju kojim je izbacivao iz takta dečke iz Nacionalovog pomlatka, par kornera izrađenih na „topovsku ljevaču“ Vlaka i još nekoliko prilika donjeli su Duhovima totalnu nadmoć nad Josipljanima no rezultat je i dalje 0-0.

Sredinom poluvremena ulaze „nabrijani“ dečki s benč-klupe Košutić i Topić (strašno pojačanje iz Dubrave) i jednom prekrasnom akcijom gdje Topić kroz sredinu šalje loptu na Košutića koji ju u maniri elegantne bove ostavlja za Topića, a ovaj ju silovitim udarcem sprema „pod 90“. Gol! Golčina!!! Duhovi vode 1-0.Trener Dino opet ima slatke brige s izborom igrača.

Josipljani pomalo demoralizirani što iz 3 polukontre ne uspjevaju ništa, Ježić na golu lagano ih zaustavlja, žale se na neke sudačke odluke od kojih jedino može biti sporno igranje rukom Kozine u 6-ercu ili izvan njega. No, činjenica je da su u ovoj utakmici Josipljani bili inferiorni u svim segmentima igre te da se nebi pričalo drugačije,pobrinulli su se Topić i Bartoluci u zadnjem napadu. Topić šalje lijepu loptu u prostor Bartoluciju, ovaj ju prima, “pođonjuje“ ju, i sprema u mrežu.2-0!

Kraj utakmice! Hvala lijepa i do viđenja Josipe!! Dobro došli Vrbani!!

Ocjene:

Ježić – 6
Gudek – 6
Kozina – 6.5
Grdić – 6.5
Košutić – 6.5
Bartoluci – 7
Vlak – 6.5
Tumpak – 6
Topić – 7.5

Izbornik : Babes 7